Metaverse

Metaverse

Stap in en ontwikkel je kennis over de metaverse, de grootste revolutie van de eeuw.

DeFi

DeFi

Ontdek de kracht van decentralized finance (DeFi). Betalen zonder banken.

veelbelovende crypto

Veelbelovende altcoins

Welke veelbelovende cryptomunten zijn er op de markt en waar vind je die?

Hoe zinvol zijn crypto cfd’s?

Een cfd is een contract for difference en het is een van de meest populaire manieren van speculeren. Beleggen kun je het niet noemen en ook investeren is niet de juiste term. Je koopt immers niets en je belegt ook nergens in. Neemt niet weg dat men het vaak heeft over beleggen in cfd’s of investeren in cfd’s, maar feitelijk speculeer je.

Gaat de prijs omhoog (long) of omlaag (short)? En dat kan op duizenden instrumenten, waaronder cryptocurrencies.

Hoe zinvol is het om een crypto cfd aan te gaan? We vertellen je het in dit artikel.

Plus500 en de Crypto top 8

De bekendste aanbieder van cfd is Plus500. Dit in Israël gevestigde bedrijf bedient klanten van over de hele wereld en biedt hen een uitgebreid en professioneel dashboard om te handelen. Plus500 is een betrouwbare broker, gereguleerd door diverse financiële instanties en regelgevers.

Het is dezelfde Plus500 die al sinds 2013 met het idee op de proppen kwam om ook een cfd beschikbaar te stellen op crypto. Dat was vlak voor de cryptohype begon los te barsten. Plus500 bood toen een cfd op Bitcoin aan. Niet veel later volgden er andere cryptomunten, waaronder Ethereum en Ripple, en werden ook die aangeboden.

Sindsdien hanteert Plus500 een zogenaamde Crypto top 8. Hier kun je een cfd afsluiten op een beursindex van alleen maar cryptomunten en dan de acht best presterende qua groei.

Wat kun je verdienen met een crypto cfd?

Een crypto cfd moet natuurlijk wel winstgevend zijn. Hoe werkt dat nu precies? Wie een crypto cfd opent, kan twee dingen doen: inzetten op long (je verwacht een stijgende prijs) of short (je verwacht aan dalende prijs). Indien je gelijk krijgt, kun je bij winst je cfd weer afsluiten. Je casht dan geld. Verlies je? Dan kun je je verlies laten oplopen of remmen. Wie weet keert het tij en levert het je alsnog winst op. Hoe dan ook: je moet daar keuzes in maken.

Stel dat je op je account € 1.000 hebt staan en je verwacht dat de koers van Ripple de komende dagen gaat stijgen. Dan zet je een cfd op Ripple op long. De prijs van Ripple stijgt met 6% en je krijgt dus gelijk. Dat betekent dat je op dat moment 6% over € 1.000 (€ 60) hebt verdiend.

Het kan ook zijn dat je geen gelijk krijgt. Dan daalt de koers en verlies je bij 6% € 60.

Omdat cfd’s met hefbomen werken, kun je de winst groter maken. Je mag namelijk een 1:2 hefboom gebruiken. Je € 1.000 is dan ineens € 2.000 waard. Je winst in het voorbeeld zou € 120 zijn, net als je verlies.

Verlies valt dan weer te voorkomen met een stoploss. Stel dat je 4% als maximaal verlies wil lijden, dan is er niets aan de hand bij winst. Maar bij verlies wordt je positie op min 4% verkocht en weet je dat je maximaal € 40 kwijt kunt raken.

Het zijn de factoren van de hefboom en stoploss die het handelen in cfd’s zo populair maken. Niet zozeer in crypto, want eigenlijk is die hefboom van 1:2 zeer laag vergeleken met aandelen (1:10), grondstoffen (1:20) en Forex (1:30).

Crypto cfd: waarom wel?

Waarom zou je een crypto cfd afsluiten? Eigenlijk kunnen we maar één reden bedenken en dat is verlies. Een cfd is de beste manier om op koersdalingen in te spelen. Is de cryptomarkt onderuit aan het gaan? Dan kun je met veel zekerheid een cfd afsluiten op short. De cryptomarkt daalt en jij kunt daar winst uit halen, zelfs tegen een factor 1:2.

Crypto cfd: waarom niet?

De winsten kunnen bij dalende cryptokoersen hoog oplopen. Echter is de hefboom zeer laag met 1:2. Daarnaast is het gewoon veel eenvoudiger om crypto te kopen en op winst te hopen. Je analyseert je tenslotte een ongeluk om de juiste instapmomenten te kiezen. Waarom zou je dan op winst een cfd afsluiten als je ook gewoon de betreffende crypto kunt kopen?

Wat ga jij doen?

Wat zou jij doen? Is de handel in crypto cfd’s wel of niet iets voor jou? Je kan het natuurlijk altijd gratis een kans even door de Plus500 demo te downloaden en met € 40.000 demogeld te gaan oefenen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *